Lue kuulumiset 2003

Vuoden 2003 pääteemana oli muutto, kirjoittaminen ja kulttuuririennot.26.12.2003: LOTR III

Elokuvissa ”Taru sormusten herrasta”, osa 3. Mielestäni elokuva on saanut turhankin ylistäviä arvioita lehdistössä; kyllähän elokuva vielä seikkailuviihteenä menettelee, mutta mitään syvällisempiä viisauksia siitä ei kyllä hakemallakaan löydy. Vai miltä tämä kuulostaa: tappaminen on ihan ok, kunhan se tapahtuu ”hyvien” puolesta, tappamaan pitää opetella jo nuoresta pitäen, naiset siunaavat tappamisen ja menevät vieläpä itse tappopuuhiin mukaan, ja kuin pisteenä i:n päälle ”viisautta” edustava velho kulkee sotajoukkojen etunenässä???

3/5

25.12.2003: Korhonen

Sain luettua Riku Korhosen ”Kahden ja yhden yön tarinoita”. Aikamoinen sanataituri!

13.12.2003: elokuvissa

Elokuvissa Clint Eastwoodin ”Menneisyyden ote”. HUOM! Jos aiot mennä katsomaan em. elokuvaa, älä lue alla olevaa arvostelua!!!

Elokuva alkaa vahvasti ja lupaavasti, siitä puuttuu kokonaan amerikkalaiselle elokuvalle tyypillinen viihtellisyys, ja katsoja tuntuu todella siirtyvän kuvatun miljöön sisälle. Puolenvälin jälkeen tarinan jännite tuntuu kuitenkin jossakin määrin katoavan, ja elokuvan loppu on varsinainen moraalinen antikliimaksi: mies murhaa kostomielessä väärän miehen, ei tunnu potevan teon jälkeen mitään erityisiä tunnontuskia, saa teolleen vieläpä siunauksen vaimoltaan ja poliisitutultaan, ja kaiken huipuksi kukaan ei tunnu surevan väärin perustein murhattua miestä!!!

3/5

9.12.2003: Warjonen

Kimmo Warjosen (1936—2002) maalauksia Vanhassa Kappalaisentalossa.

7.12.2003: Ollinkari ja Fagerlund

Mezzosopraano Annika Ollinkari ja tenori Mikael Fagerlund Porvoon tuomiokirkon adventtikonsertissa.

4.12.2003: Kokko ja Talvitie

Pentti Kokon kaupunkimaalauksia Galleria Marskissa ja Maiju Talvitien muotokuvamaalauksia Taidehallissa.

1.12.2003: Ala-Harja

Sain luettua Riikka Ala-Harjan kirjan ”Tom Tom Tom”. Aika piristävä tapaus!

29.11.2003: Nemoa etsimässä

Elokuvissa ”Nemoa etsimässä”. Animointi oli laadukasta, mutta värimaailma oli mielestäni välillä jopa liian räikeä ja juonessa painotettiin liikaa toimintaa. 3/5

23.11.2003: elokuvat

Kun kerran olen tänne merkinnyt ne kulttuuririennot, joissa olen Porvoossa asuessani käynyt, niin ajattelin, että voisinhan aina mainita ne elokuvatkin, joissa käyn. Yritän nyt verestää muistiani ja kirjoittaa ylös ne elokuvat, jotka olen nähnyt täällä Porvoossa. Ja kuten asiaan kuuluu, tulee elokuville aina antaa arvosana... :)

Näkymätön Elina, 4/5
Matrix Reloaded, 2/5
Bruce — taivaanlahja, 3/5
Terminator III, 2/5
Valkoinen oleanteri, 3/5
Sinbad — seitsemän meren sankari, 4/5
Valasratsastaja, 3/5

17.11.2003—20.11.2003: Tampereella

Kävin yhtenä päivänä Tampereen Taidemuseossa katsomassa ”Mystiikan portit”. Koko paluumatka vaihteeksi junan ravintolavaunussa. Osaan jo puhua ihmisille jotain...

14.11.2003: Jäntin taidekokoelma osa 2

Helky Juvosen ja Sampsa Kullervo Laurisen teoksia Jäntin taidekokoelmassa.

4.11.2003: Heljä Wallensköld

Heljä Wallensköldin pastellitöitä Vanhassa Kappalaisentalossa.

31.10.2003: Jäntin taidekokoelma

Olin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka laadukas Yrjö A. Jäntin taidekokoelma oli. Vaikka olin ainoa asiakas, sain tunnin opastuksen — opastuskin oli mielestäni mielenkiintoinen ja hyvin kerrottu. Esittelytila oli myös varsin viihtyisä. En edes ehtinyt katsastaa vaihtuvaa teemanäyttelyä; vakionäyttely vei tuon tunnin, ja paljon kauemminkin olisi saanut aikaa kulumaan...

28.10.2003: Kitty Tennberg

Kitty Tennbergin kiviveistoksia ja maalauksia kulttuuritalo Grandissa. Kävin myös viime viikolla katsomassa Pekka Laihon maalauksia Galleria Marskissa. Kumpikaan näyttelytila ei mielestäni ollut aivan onnistunut: Marskissa tila oli aika ahdas, ja Grandissa näyttelytila oli aulassa, jossa oli muuta häiritsevää toimintaa (mm. lipunmyyntitoimisto).

18.10.2003: rotta

Löytyi niin hauska juttu eräästä nettilehdestä, että pakko lainata se tänne, vaikka jotain tekijänoikeuksia tässä ehkä rikotaan...?

Mummo tainnutti rotan tavaratalossa

Belgialaisessa tavaratalossa pitkään pyydystäjiä huijannut rotta on kohdannut voittajansa. Siimahäntä sai huomata tehneensä pahan virheen, kun se yritti napata juuston 80-vuotiaalta mummolta. Mummo jysäytti röyhkeän rotan tajuttomaksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

— Tartuin rottaan ja viskasin sen lattiaan. Eläimeltä meni taju kankaalle, iäkäs rouva kuvaili Brysselin lähistöllä sattunutta kohtaamista.

Tavaratalossa piileksinyttä juonikasta rottaa oli yritetty ottaa kiinni turhaan kuukauden ajan.

12.10.2003: uusia valokuvia

Skannasin uusia valokuvia. Skannasin myös sarjan 7-2001 uudestaan, nyt siinä pitäisi olla parempi kuvanlaatu.

12.10.2003: käärmeitä

Käärmenäyttely Taidetehtaalla.

2.10.2003: ”Pidemmittä puheitta”

Tidi Fohlinin, Måns Hedströmin ja Paul Osipowin yhteisnäyttely Taidetehtaalla. Sain Hedströmiltä nimmarin... :)

26.9.2003: Walter Runeberg

Walter Runebergin veistoskokoelma. Pääsin ilmaiseksi sisään, koska tulin vain 15 minuuttia ennen sulkemista, ja sain vielä opastuksen päälle... :)

24.9.2003: teatterissa

Porvoon Teatterissa ”Setä Samulin testamentti”. Intiimiä teatteria, näyttelijöitä melkein yhtä paljon kuin katsojia ja pieni katsomo aivan lavan tuntumassa. Meininki oli näyttelijöillä kaikin puolin hyvä, tanssijaryhmä erityisen viehättävä. Pidin.

23.9.2003: kolkytkolme

Ikää 33, tunnen itseni vanhaksi ja väsyneeksi, kaikki ilmeisesti niin kuin pitää... :)

14.9.2003: oikeinkirjoitusvinkit valmiina

Sain suomen kielen vinkkisivut valmiiksi. Ensimmäisen sivun sain valmiiksi 5.5.2002 ja viimeiset sivut nyt. Sitten vain odottelemaan parannus- ja korjausehdotuksia!

8.9.2003—11.9.2003: Tampereella

Vierailu Tampereelle. Tapasin äidin, isän, mummon, äidin pikkuserkun, erään ystäväni, ja kävin parturissa. Kymmenen vuoden tutkimuksen perusteella Hervannassa on kolme hyvää parturia, ne ovat —. No, löytäkää suosikkinne itse... :)

7.9.2003: kärpäsiä

Intiaanikesä sai aikaan omituisen ilmiön: kämppäni on ollut tällä viikolla täynnä kärpäsiä! Tuuletusikkunoiden verkot näyttävät olevan päällisin puolin kunnossa, mutta joku reikä täytyy jossain kuitenkin olla. Jotenkin kärpäsiä pääsee myös olohuoneen ikkunalasien väliin, laskin siellä olevan 13 kärpäsenraatoa...

24.8.2003: vieras

Kaksosveli oli päivällä vierailulla täällä. Käytiin Edelfelt—Vallgren-museossa ja historiallisessa museossa. Ruokapuoli hoitui Timbaalin saaristolaispöydän antimilla. Aurinko oli jossakin piilossa, vettäkin tuli välillä kuin saavista kaatamalla.

17.8.2003: suruvaippa

Istuskelin kävelylenkin kääntöpisteellä eräällä laiturilla, kun suruvaippa lensi rannan heinikosta ja istahti polvelleni. Tätä perhosta ei voi olla tunnistamatta: sillä on suuret tummanruskeat, melkein mustat, siivet, joissa on sinisiä täpliä ja voinkeltainen reunavyöhyke. Todella yksinkertainen kuviointi mutta läheltä katsottuna äärettömän kaunis, jopa vaikuttava.

Polvelta suruvaippa siirtyi tutkimaan reppua. Imukärsä, jolla se imee mettä, oli auki rullattuna, ja perhonen tökki sillä innokkaasti repun pintaa ikään kuin tutkien materiaalin ominaisuuksia. Välillä se sulki siipensä ja sitten taas avasi ne hitaasti täyteen loistoonsa.

Yhtäkkiä perhonen lensi pois, se oli hetkessä silmän kantamattomissa. Perhosen nimeäminen suruvaipaksi tuntuu kummalliselta; tämä lajihan on ihmisystävällinen — suoranainen ilon tuoja!

12.8.2003: vieras

Isoveli oli käymässä täällä iltasella. Missään kulttuurikohteissa ei enää voitu käydä, koske ne paikat menevät kiinni suurimmaksi osaksi viimeistään kello 18. Käytiin sitten ottamassa valokuvia parilta mäentöppyrältä ja Emäsalon sillalta. Lisäksi oltiin syömässä laivaravintolassa.

9.8.2003: siivousta

Sain kämpän siivottua. Olen viime vuodet siivonnut sillä periaatteella, että siivoan yhden huoneen aina kokonaisuudessaan todella huolellisesti ja sitten jatkan seuraavaan huoneeseen. Varaan aina yhtä huonetta kohden yhden päivän, joten koko siivoukseen menee tässä asunnossa aina minimissään kuusi päivää, koska olen jakanut asunnon kuuteen kokonaisuuteen (keittiö, pesuhuone, eteinen + vaatehuone, kuntohuone, olohuone kahdessa osassa). Eihän tietenkään esim. eteisen ja vaatehuoneen siivoukseen mene kuin pari tuntia, mutta esim. vessaan ja keittiöön saa kyllä aikaa tuhraantumaan — nytkin kokeilin mielenkiinnon vuoksi levittää vahaa pesuhuoneen lattiaan. Sain tällä kertaa siivottua kaiken muun paitsi olohuoneen ennen äidin vierailua (29.7.) ja tällä viikolla siivosin loput.

Varsinainen suursiivoushan tämä kämpän siivous aina on, ja ymmärrettävistä syistä ei jaksakaan kovin usein siivota... :)

8.8.2003: Taidetehdas

Taidetehtaalla oli Uudenmaan alueen taiteilijoiden yhteisnäyttely. Olin todella yllättynyt teosten laadusta, kaikista töistä tuntui löytyvän jotakin ihmeteltevää. Tuossa näyttelyssä oli tosin kultakin taiteilijalta vain 1—3 työtä, joten saattaa olla, että tuolla oli esillä juuri parhaimmat teokset.

29.7.2003: vieraita

Äiti kävi täällä kahden ystävänsä kanssa. Kierrettiin koko päivä Vanhaa Kaupunkia ja illemmalla käytiin autolla Emäsalon sillalla ja Haikon kartanolla. Aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta, lämpötila oli kolmenkymmenen tuntumassa. Aika poikki oli illalla!

27.7.2003: hellettä

Koko touko- ja kesäkuun tässä kämpässä lämpötilat pysyivät matalina, korkeimmillaankin oltiin alle 25 asteen. Kun kovemmat helteet pari viikkoa sitten alkoivat, nousi kämpän lämpötila muutamassa päivässä korkealle: mittari on näyttänyt tasaisesti 27—28 astetta. Tuuletusikkunoiden auki pitäminen yöllä ei auta oikeastaan mitään — tässä talossa on sitten ilmeisesti painovoimainen ilmanvaihto, koska mitään vedon tunnetta ei tunnu koskaan olevan. Tai sitten ilmanvaihtokojeet eivät toimi öisin?

Näin korkeassa lämpötilassa täytyy sisäliikunta jättää suosiolla sikseen, pyöräily on nyt tuntunut kaikkein mukavimmalta. Iltaisin kun kämppä tuntuu olevan kaikkein lämpimimmillään, olen käynyt muutaman kerran vielä pienellä viilennyslenkillä. Kello 21—22 on ilma ulkona jo hyvinkin 20 asteessa, tuntuu kuin järveen pulahtaisi. Eilen illalla kävin eräällä lintutornilla, jossa riihimäkeläinen lintumies kertoi seudun linnustosta.

Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että kesä on vain kerran vuodessa ja se saakin olla tällainen. Ei jää jälkeenpäin ainakaan mitään sen suhteen hampaankoloon, ”oliko kesä vai ei”... :)

11.7.2003: putkimies

Putkimies tuli vihdoin käymään, kun erikseen vielä soitin ja valitin, miksei tulla (yli kuukausi siitä, kun tilasin putkimiehen tästä liikkeestä, toisesta liikkeestä ei ole kuulunut mitään, vaikka tilaus tapahtui yli kaksi kuukautta sitten). Ei kuitenkaan suostunut tekemään kiinteää putkiasennusta pesukoneen tulovedelle vaan laittoi sellaisen irrallisen putken, joka menee maata myöten. Selitti jotain monimutkaisuudesta, tms. Jäi sellainen kuva, että homma tehtiin nyt helpoimmalla mahdollisella tavalla. Eikä tuo irrallinen putkikaan tullut mitenkään viimeisen päälle. Aika huono maku tästä jäi suuhun, ensin kestää yli kaksi kuukautta, että saa putkimiehen, ja sitten homma tehdään vähän vasemmalla kädellä. Mutta minkäs teet, pakko tyytyä tähän...

18.6.2003: kadonneen putkimiehen metsästys

Täällä tuntuu olevan todella vaikeata saada yhtä putkimiestä paikalle tekemään putkiasennusta pesukonetta varten. Soitin yli viisi viikkoa sitten erääseen liikkeeseen ja tilasin putkimiehen. Puhelimessa oli paikan pomo, joka otti kaikki tiedot ylös ja lupasi asennuksen ”ensi viikolle”. Mitään ei ole sen jälkeen kuulunut... Viime viikolla soitin viiteen eri liikkeeseen ja kaikissa tarjottiin ei-oota. Sitten vihdoin eräässä liikkeessä tärppäsi ja työnjohtaja lupasi putkimiestä ”mahdollisesti tälle tai sitten ensi viikolle”. Soitin tänään sitten mielenkiinnosta ko. liikkeeseen kysyäkseni, josko putkimies on loppuviikosta tulossa. Mutta nyt kuulemma ei enää voi luvatakaan mitään, on niin kiirettä! Putkimies tulee sitten ”joskus” mutta kuitenkin ”ensi tilassa”, mikä tarkoittanee sitä, että tässä joutuu odottelemaan viikkokausia, ennen kuin putkimies oikeasti pääsee paikalle... Ellei sitten koko tilaus katoa mystisesti jonnekin?

14.6.2003: kettu

Näin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni ketun luonnossa. Repolainen ei edes ensi alkuun lähtenyt pakoon, sillä tulin sopivasti vaivihkaa puun takaa. Jos olisin heti älynnyt jäädä puun taakse pälyilemään, olisi saattanut tarjoutua tilaisuus tarkkailla pitempäänkin otusta, mutta nyt kävi niin, että veijari pinkaisi pakoon huomattuaan minut töllistelemässä avoimessa paikassa.

7.6.2003: säleverhot tulivat

Säleverhomies kävi laittamassa säleverhot. Kaikki meni ihan ok. Huomenna pitäisi paistaa aurinko, pääsee heti testailemaan, kuinka hyvin auttavat. Säleverhomies antoi vinkkejä työpaikoista, kuulemma lehden jakamisella saa 1000 euroa kuussa, vaikka jakelupäiviä ei ole kuin yksi. Tuo tarkoitti niitä lauantaina tulevien ilmaisjakeluiden jakoa; työ jakautuu itse asiassa kahdelle päivälle, sillä perjantaina lehdet voi jo lajitella. Kuitenkin 1000 euroa kuulostaa aika huimalta summalta noin pienestä hommasta, kyseessä on varmasti jokin väärinymmärrys...

1.6.2003: kuntohuoneen siivous

Sain tänään kuntohuoneen siivottua (lue 28.5.2003). Tässä on nyt enää isoista töistä jäljellä säleverhojen ja pesukoneen asennus. Pesukonetta varten joutuu tekemään kiinteitä putkiasennuksia, siksi tilasin siihen LVI-miehen. Säleverhojen asentajan ja LVI-miehen olisi molempien pitänyt tulla jo melkein pari viikkoa sitten, mutta mitään ei ole kuulunut?! Joka tapauksessa, noiden töiden lisäksi ei näköpiirissä ole mitään muuta kuin jotain pikkusäätöä, ja sitähän riittää aina. Nyt tässä voi joka tapauksessa alkaa taas kirjoittelemaan ja/tai miettimään, mitä tällä elämällä oikein tekisi...

30.5.2003: tuuletinvalaisin, raanut

Sain tänään raanut (ja liinat) seinään. Lisäksi asensin tuuletinvalaisimen. Sähköyhtion asiantuntijakaan ei osannut puhelimessa neuvoa, kuinka johdot pitää kiinnittää. (Johtojen värit eivät vanhoissa taloissa kuulemma kerro juuri mitään; ei voi tietää, mitkä ovat vaihejohtoja ja mikä nollajohto.) Kokeilemallahan tuosta selviää — valitsin ensimmäisellä kerralla kolmesta johdosta tietenkin väärän johtoparin (mitään valoa ei tule). Tosin tuossa on mahdollista tehdä toinen, jopa tappava erehdys, jos ei tietäisi lainkaan, mitä on tekemässä. Tuuletinvalaisimessa on paikat kolmelle johdolle, ja katosta tulee kolme johtoa. Tässä vanhassa talossa sattuu vielä yksi katosta tuleva johto olemaan aika lailla samanvärinen kuin tuuletinvalaisimessa oleva maajohto. Jos tuon keltaoranssin johdon yhdistäisi tuuletinvalaisimen maajohtoon ja kaksi muuta kahteen muuten johtoon, toimisi valaisin normaalisti, mutta sen metallirunkoon tulisi täysi jännite. (Katosta tuleva keltaoranssi johto on tarkoitettu kakkoslamppua varten, ja katastrofi seuraisi vasta sitten, kun kakkoslampunkin katkaisija pistettäisiin päälle ja valaisimen metalliosaan koskettaisiin...)

28.5.2003: huoltomies kävi

Huoltomies kävi tänään poraamassa reikiä, aika paljon tuli ongelmia. (Minulla ei ole omaa porakonetta, joten siksi jouduin turvautumaan huoltomieheen. Rahatilanne ei nyt anna periksi sille, että ostaisin oman koneen.)

Ensimmäisenä oli leuanvetotangon kiinnitys (kuntohuone). Tuo tulee kiinni betoniseinään pystysuoraan neljällä todella järeällä ruuvilla. Yksi ruuvi oli kuitenkin katkennut kesken kaiken, ja ruuvin kantaosa jäi betoniseinän sisään — sitähän ei sitten saa enää sieltä pois! (Ilmeisesti ruuvissa oli valmistusvirhe.) Joten lopputulos on, että teline on seinässä kiinni kolmella ruuvilla. Pitää vain toivoa, että se pysyy paikallaan...

Toinen ongelma syntyi siitä, että olin leuanvetotelineen poraamisen aikana toimittamassa omia asioitani ja olin siirtänyt matot ja muut tavarat pois siltä alueelta, johon olin kuvitellut pölyn laskeutuvan. Mutta kun tulin kotiin, oli edessä melkoinen shokki: koko huone oli melkein laidasta laitaan paksun pölykerroksen peitossa! Enpä tajua, miten pöly oli noin päässyt leviämään, mutta nyt on joka tapauksessa melkoinen urakka siivota tuo huone.

Vahingosta viisastuneena päätin olla imuri kourassa, kun huoltomies poraa muut reiät.

Seuraavaksi oli vuorossa reikien poraus seinään raanuja varten (olohuone). Normaali porakone (ei iskupora) ei saanut seinään juuri minkäänlaista jälkeä, vaikka kokeilimme kolme neljä eri terää. Iskuporakonekin oli mukana, mutta normaalin porakoneen terät eivät siihen käynyt. Huoltomies kävi hakemassa jostain istukan, jolla normaalin porakoneen terät sai iskuporakoneeseen. Sitten vain yhtä terää kokeilemaan, mutta — kuinka ollakaan — iskuporakoneella ei saanut yhtään sen parempaa reikää aikaiseksi! Yritimme vielä toista terää, mutta sekään ei auttanut, joten luovuimme toivosta ja sovimme, että ostan kaksikomponenttiliimaa ja liimaan sillä jotain koukkuja seinään.

Seuraavaksi oli vuorossa telineen kiinnitys kattoon tuuletinvalaisinta varten. Huoltomiehellä ei ollut sopivia ruuveja mukana, hän kävi niitä hakemassa jostain. Sitten poraamaan, ja taas sama ongelma: iskuporakone ei saanut reikää aikaiseksi! Kokeilimme vielä yhtä terää, ja vihdoin löytyi sellainen terä, joka leikkasi betonikattoa kuin voita. Kokeilimme samaa terää vielä seinään, ja se toimi hyvin, joten loppujen lopuksi reiät raanujakin varten tulivat valmiiksi.

Muuton yhteydessä oli kirjahyllyni kärsinyt kovasta käsittelystä: ruuvit olivat menneet sijoiltaan niin, että niitä ei enää saanut kiristettyä (ruuvit vain pyörivät loputtomasti rei’issään). Viimeinen työ oli porata uudet reiät vanhojen viereen. Uusista rei’istä tuli hieman kapeammat kuin vanhoista, mutta ajattelin, että se ei haittaa.

Huoltomiehen keikka venyi sitten loppujen lopuksi melkein 5-tuntiseksi, ja hintaa tuli 74 euroa.

Kun huoltomies oli lähtenyt, aloin pistää ruuveja kirjahyllyyn, mutta jouduin toteamaan, että reiät olivat sittenkin liian pienet! Pitkät ruuvit, joiden päässä ei edes ole terävää kärkeä vaan tasakärki, eivät kerta kaikkiaan suostuneet menemään normaalilla voimalla paikoilleen. Minun pitää nyt keksiä sitten joku keino, jolla laajennan noita reikiä sen verran, että ruuvit eivät pane liikaa hanttiin...

Tällainen porauspäivä täällä tänään. Lopetan raporttini tähän. :)

20.5.2003: elokuvissa

Olin katsomassa Klaus Härön ”Näkymätöntä Elinaa” — todella hieno elokuva. Olen aikaisemmin ollut aika skeptinen suomalaisen elokuvan suhteen mutta viimeksi syksyllä näin Arto Koskisen ”Kahlekuninkaan”, sekin hieno elokuva. Nämä molemmat elokuvat sattuvat muuten olemaan Tornionjokilaakson inspiroimia ja kulkevat enemmän lasten- ja nuortenelokuvan nimikkeellä, vaikkakin niiden sisältö ja opetus sinänsä on kypsää tavaraa. Pakkohan se on uskoa: Suomessa osataan tehdä todella laadukasta koko perheen elokuvaa! (Ja onhan Suomessa Aki Kaurismäki aikuisille... Eikä Aleksi Mäkelän ”Pahat pojat” mikään huono ollut — pojathan ajoivat väkivallattomuuden asiaa...!)

6.5.2003: tavarat paikallaan

Suurin osa tavaroista alkaa olla suurin piirtein paikoillaan. Tosin säätämistähän tässä riittää vielä moneksi viikoksi.

2.5.2003 ja 3.5.2003: muuttopäivät

Perjantaina toimme äidin kanssa farmariautollisen tavaraa ja samalla äiti siivosi kämpän. Lauantaina toimme velipoika Heikin kanssa pakettiautolla loput tavaroista (arviolta 90 % tavaroista tuli pakettiautossa ja 10 % farmariautossa). Olen sinänsä ihan tyytyväinen, että yhteen farmariautoon ja yhteen 9 m2:n pakettiautoon mahtuu kaikki mahdollinen tavara, joka kämpästäni löytyy (pyörä ja pesukone mukaan lukien). Ajallisesti farmariauton lastaus ja purku vei yhdeltä mieheltä 1 h + 1 h ja pakettiauton lastaus ja purku kahdelta mieheltä 2 h + 2 h. Ei siis mikään mahdottoman työläs homma, tosin suurin vaivahan on aina ennen ja jälkeen itse muuttopäivien — hermot ovat koetuksella!

14.4.2003: asuntokauppa varmistunut

Vanha asunto on nyt myyty ja uusi ostettu. Meni sikäli kätsysti, että velipoika Heikki osti vanhan asunnon, joten asunnon myyminen oli yksinkertaista ja tämä järjestely on myös joustava muuton suhteen — ei ole niin päivän päälle, koska muuttaa. Jos jotain kiinnostaa, niin allekirjoittanuthan on asunut vain vuokralla (näin myös tulevassa asunnossa), hän ei ole asunnon omistaja. Varsinainen muutto ajoittunee tuonne toukokuun alkupuolelle.

30.3.2003: asuntoehdokas löytynyt

Yksi asuntoehdokas on nyt löytynyt: 2h + k, 53 m2, ei parveketta. Tuo on sikäli ihan mukava asunto, että on ainoa korkeampi kerrostalo tuolla kohdalla (lähistöllä vain matalia kerrostaloja, omakotitaloja ja rivitaloja), joten ikkunoista on hyvät näkymät (kerros on 5/7). Ikkunat antavat länteen, joten pahimmalta auringonpaisteeltakin säästyy. Yhtiö on tehnyt kerrostaloon julkisivu-, putki- ym. remontteja, mutta itse huoneisto lienee sisältä melkein alkuperäiskunnossa (talo on rakennettu 1972). Huoneistossa on kuitenkin ilmeisesti asunut ihan siistejä ihmisiä, sillä se on ihan kohtalaisessa kunnossa.

25.2.2003: asunnonhaku käyntiin

Tarkoitus on nyt muuttaa Tampereelta, Hervannasta Porvooseen, ja asunnonhaku on lähtenyt toden teolla käyntiin. Saan sähköpostiini kaikki uudet asunnot ja lisäksi jätin ilmoituksen Uusimaa-lehteen. Heti kun tärppää, on tarkoitus lähteä katselemaan. En nyt sinänsä tiedä, auttaako tuo muutto mitään tilanteeseeni, mutta olen nyt kuitenkin asunut jo sellaiset 20 vuotta Pirkkalassa ja 10 vuotta Hervannassa (muutin tänne aikoinani opiskelun takia), joten tämä Tampereen seutu on tullut jo aika tutuksi. Nyt on aika nähdä jotain muuta. Kaikki parhaat ystävätkin (yhtä lukuun ottamatta) ovat muuttaneet pois Tampereelta, joten perheen ja sukulaisten lisäksi täällä ei ole enää mitään siteitä jäljellä. Tavallaan on hieman haikeakin olo, kun nyt näkee, kuinka kaikki vanhat kuviot ovat hajonneet taivaan tuuliin. Mutta sellaista elämä on.

Miksi sitten Porvoo? Sopivan kokoinen pikkukaupunki, josta pitäisi löytyä kaikki tarvittavat palvelut. Lisäksi Porvoossa on suhteellisen hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja siellä puhutaan pääosin suomen kieltä (vertaa esim. Tammisaari, joka on viehättävä pikkukaupunki mutta pääosin ruotsinkielinen). Pääkriteeri itselläni on myös ollut etelään päin Tampereelta, ja Porvoo on etelässä, lähellä merta. Helsinki-Vantaan lentoasemalle on lyhyt linja-automatka, mikä sekin on positiivinen puoli, jos joskus elämässä vielä sattuu jonnekin ulkomaille matkustamaan.


Validaattori
palaute: +358 40 879 0076
http://laine.kerrostalo.huone.net/
© Pekka Laine 1997—2013