Liikeideoita

Tällä sivulla on keksimiäni liikeideoita. Tiedoksi ahkerille ja yrittäjähenkisille, että ideat ovat vapaasti käytettävissä. Minulle sopii paremmin visiointi kuin käytännon toteutus... :)IlmaRemppa (keksitty 16.11.2006)

IlmaRemppa uusii vanhojen kerrostalo- ja rivitalohuoneistojen ilmanvaihtoa ja lämmönsäätöä.

Peruspaketti I sisältää seuraavat:
1. Tuuletusluukkuihin asennetaan ulkoilman lämpötilan mukaan säätyvät, hallitusti ilman sisään ohjaavat tuloventtiilit. Samalla tuuletusluukun reunojen tiivistys tarkistetaan.
2. Poistoilmaventtiilit uusitaan (mahdollisesti käyttäen apuna ns. saneerausventtiiliä). Samalla puhdistetaan venttiilin ympäristö.
3. Säädetään ilmamäärät.
4. Tiivistetään ulko-oven sisäovi ja estetään näin käytävältä sisään tuleva haju.

Peruspaketti II sisältää:
- Asennetaan kaikkiin ikkunoihin säleverhot, värivalinta asiakkaan toiveen mukaan.

Peruspaketti III sisältää:
- Asennetaan kaikkiin ikkunoihin ns. lämpökalvo, joka heijastaa kesällä osan auringon lämpösäteilystä takaisin.

Peruspaketti IV sisältää:
- Asennetaan haluttuihin huoneisiin ilmastointilaite, johdetaan kojeen poistoilmaletku tuuletusikkunan läpi. Säädetään laite.

Asiakas voi yhdistellä erilaisia peruspaketteja toisiinsa.

Yrityksen slogan: ”IlmaRemppa — hyvä olo asunnollesi”.

ValoSport (keksitty 26.9.2006)

ValoSport on uudentyyppinen aerobiseen liikuntaan erikoistunut kuntosali. ValoSportin tilat on hyvin ilmastoitu, mutta tärkein erikoisuus on erittäin kirkkaasti valaistut sisätilat. Valomäärä on keskimäärin 3000 luksia, ja valaistus on toteutettu välkkymättömillä päivänvalolampuilla. Näin ValoSport yhdistää sekä valon piristävän vaikutuksen että aerobisen liikunnan mielekkääksi kokonaisuudeksi, joka houkuttelee varsinkin syksyisin ja talvisin. Liikuntavalikoimassa on mm. spinning, aerobic, juoksumatto ja crosstrainer. Yritys toimii franchising-periaatteella.

Yrityksen slogan: ”ValoSport — takaamme, että piristyt!”.

Valaisix (keksitty 26.9.2006)

Valaisix on polkupyörän kokonaisvalaisinjärjestelmä. Valaisix-systeemin perusta on napadynamovanne (eri kokoisia), jonka dynamossa on poikkeuksellisesti lähtö kahdelle valaisimelle: suurempi jännite etuvalolle ja pienempi takavalolle. Lisäksi järjestelmään kuuluu erityyppisiä etu- ja takavaloja sekä eripituisia liitäntäjohtoja. Takavalot toimivat leditekniikalla. Etu- ja takavaloissa on omat on/off-nappinsa, lisäksi napadynamon vieressä on kytkin, jolla napadynamon voi sulkea kokonaan, jolloin mitään vierintävastusta ei synny. Yritys myy netin kautta tuotteita sekä yksityishenkilöille että jälleenmyyjille ympäri maailman.

Yrityksen slogan: ”Valaisix — Total Lighting System for Your Bicycle”.

Wrist Rec (keksitty 26.8.2006)

Wrist Rec on äänityslaite, joka on rannekellon näköinen ja jota pidetään ranteessa. Laitteessa on integroitu mikrofoni, joten äänitys onnistuu ilman ulkoista mikrofoniakin. Talletus tapahtuu digitaalisesti sisäiseen muistiin, josta talletetut klipit voi myöhemmin siirtää tietokoneelle. Wrist Recissä on sisäinen ladattava akku. Laite sisältää myös normaalin ns. urheilukellon ominaisuudet. Liitännät: ulkoinen mikrofoni, kuulokkeet, USB, lataus.

Yrityksen slogan: ”Wrist Rec — You’re Always on Standby”.

TäysValo (keksitty 26.8.2006)

TäysValo on uudentyyppinen valaisinliike. Siellä myydään vain seuraavanlaisia valaisimia:

1. Valaisimiin sopii E14- tai E27-kantaiset energiansäästöpäivänvalolamput tai sitten päivänvaloloistelamput.

2. Kaikista valaisimista on sähkövälkyntä poistettu elekronisella liitäntälaitteella (HF).

3. Kaikissa valaisimissa on riittävän iso kupu, jotta valaisin ei aiheuta häiritsevää häikäisyä.

Lamppuina myydään vain laadukkaita päivänvaloloistelamppuja/pienloistelamppuja eikä lainkaan hehkulamppuja tai halogeeneja tai väärän värisävyn tuottavia pienloistelamppuja/loistelamppuja.

Yrityksen sisätiloissa on pyritty selkeään jäsentelyyn, ja tila on valaistu päivänvalolla. Yritys toimii franchising-periaatteella, ja sillä on myös nettikauppa.

Yrityksen slogan: ”TäysValo — eikä pimeys saavu koskaan”.

MitäVain (keksitty 4.6.2006)

MitäVain on uudenlainen internet-tavaratalo. Sillä ei ole lainkaan varastoa, vaan se toimii ns. on demand -periaatteella.

Tavaratalon idea on, että sieltä voi tilata mitä tahansa. Käyttäjä antaa joko kuvauksen tuotteesta, jonka haluaa, tai sitten suoraan valmistajan ja tuotteen nimen. Tavaratalo veloittaa tuotteen hinnan lisäksi siitä ajasta, joka menee sen selvittämiseen, mistä tuotetta oikeastaan on saatavilla. Jos tavaratalo ei kykene toimittamaan tuotetta, ei asiakkaalta veloiteta mitään. Tuotteet toimitetaan postiennakolla.

Mitä järkeä tällaisessa palvelussa sitten on? Se perustuu seuraaviin kohtiin:

1. Yksittäinen ihminen ei voi tilata suoraan tuotteita valmistajilta/tukkumyyjiltä, vaan ne toimittavat useimmiten tuotteita tukkumyyjille/vähittäismyyjille. Jos henkilö saa tietoonsa, että tietynlaista tuotetta olisi saatavilla, mutta hän asuu kaupungissa, jossa ei ole ko. tuotteen vähittäismyyjää, tulee MitäVain apuun: se toimii siis välikätenä asiakkaan ja valmistajan/tukkumyyjän välillä.

2. Henkilö on saanut tietoonsa, että on olemassa mielenkiintoinen tuote X, mutta hänellä ei ole aavistustakaan, mistä sitä voisi etsiä. MitäVain tekee henkilön puolesta likaisen työn eli etsinnän ja toimittaa tuotteen kotiovelle. Kätevää!

Yrityksen slogan: ”MitäVain — kaikki maailmassa on sinun”.

FlatPoints (keksitty 23.4.2006)

FlatPoints on uudentyyppinen asunnonvaihtopalvelu. Kun muut asunnonvaihtopalvelut ovat keskittyneet lähinnä omakotitaloihin, FlatPoints keskittyy nimenomaan kerrostalo- ym. huoneistoihin alkaen yksiöistä. Toinen eroavuus on, että FlatPoints-palvelussa asuntoja ei vaihdeta päittäin vaan tarkoituksena on kerätä pisteitä.

FlatPoints-palveluun maksetaan vuosittainen, melko edullinen tilausmaksu. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakas täyttää omistamansa huoneiston tiedot. Palvelu laskee tämän jälkeen huoneistolle ns. pistearvon. Siihen vaikuttavat huoneiston koko, ikä, remontit, mukavuudet, sijainti, ym.

Päästäkseen varaamaan vapaana olevia huoneistoja täytyy asiakkaan ensin antaa asuntonsa asuttavaksi. Esim. lähtiessään kahden viikon lomalle asiakas ilmoittaa ko. ajankohdan olevan vapaa. Jos asukas löytyy siksi aikaa, asiakas saa pisteitä seuraavasti: asunnon pistearvo * asuttujen päivien lukumäärä.

Tämän jälkeen asukas voi ryhtyä varailemaan vapaina olevia huoneistoja. Mutta hän voi tehdä vain sellaisen varauksen, johon pisteet riittävät. Edellisestä luonnollisesti seuraa, että alhaisen pistearvon huoneiston voi varata pitemmäksi aikaa kuin korkean pistearvon huoneiston.

FlatPoints-palvelu on täysin internet-pohjainen. Se sijaitsee osoitteessa www.flatpoints.com ja on englanninkielinen. Palvelu rahoitetaan vuosimaksuilla ja mainoksilla.

Yrityksen slogan: ”FlatPoints — No More Empty Flats”.

LifeDeath International (keksitty maaliskuussa 2006)

LifeDeath International on kansainvälinen yritys, jolla on kohdemaissaan moderneja, luonnonläheisiä kurssikeskuksia. Keskuksissa järjestetään kursseja, joiden teemat vaihtelevat ja joissa vierailee eri alojen edustajia alustajina. Keskuksissa ei kuitenkaan käsitellä mitään erityisalojen aiheita vaan tavallisen ihmisen elämään liittyviä keskeisiä elämänkysymyksiä, vaikeita asioita unohtamattakaan. Kurssit on tarkoitettu kaiken ikäisille, noin 15 vuodesta ylöspäin.

Erilaisia opiskelumuotoja ovat mm. luennot, dialogit, paneelit ja ryhmäkeskustelut. Virallisten tuntien jälkeen on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun vapaa-ajan tiloissa. Osallistujat voivat halutessaan majoittua kurssikeskuksissa, ja myös ruokailun voi tilata mukaan pakettiin. Keskuksissa on mahdollisuus myös telttamajoitukseen sekä asuntovaunu- ja asuntoautopaikat.

Kurssit järjestetään pääsääntöisesti kohdemaan kielillä. Mikäli alustajaksi saapuu ulkomaisia alustajia, osa opetuksesta on englanniksi. Englanninkielisillä kursseilla osanottajilla täytyy olla riittävät valmiudet puheen ymmärtämiseen (ei tulkkia).

LifeDeath International on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yritys. Sen liikeidea ei perustu voiton tavoitteluun vaan siihen, että ympäri maailmaa olisi paikkoja, joissa ihmisillä olisi mahdollisuus uusien näkökulmien oivaltamiseen. Tulonsa yritys saa kurssi- ja muista maksuista sekä kirjoista, videoista, ym., joihin koostetaan esiintymisiä ja puheenvuoroja.

Yrityksen slogan: ”LifeDeath International — a New Perspective”.

RetkiTuikku100 (keksitty maaliskuussa 2006)

RetkiTuikku100 on retkeilijälle tarkoitettu ledilamppu. Ominaisuudet:

1. Lamppuna toimii yksi vähävirtainen ledi.
2. Virtalähteenä kaksi AA-paristoa/akkua.
3. Vedenpitävä.
4. Vilkkukytkin ja tasavalokytkin.

RetkiTuikku100 palaa noin 100 tuntia kahdella uudella ja täyteen ladatulla 1900 mAh:n akulla.

Yrityksen slogan: ”RetkiTuikku100 — kun kestävyys ratkaisee”.

Universal Solution Party (keksitty maaliskuussa 2006)

Universal Solution Party tai lyhyemmin USP on kokonaan uudenlainen puolue. Se on kansalliset rajat ylittävä ja pyrkii toimimaan maailmanlaajuisesti. Puolue on sitoutumaton eikä toimi lainkaan ns. vasemmisto—keskusta—oikeisto-akselilla. Puolueen perusajatus on pyrkiä löytämään asiantuntijoiden avulla jokaiseen ongelmaan maailmanlaajuisesti toimivin ratkaisu.

Edellisestä seuraa, että USP ajaa hyvin voimakkaasti nationalismin kitkemistä kaikkialta maailmasta. Kansallisiin tarpeisiin perustuva ajattelumalli synnyttää osittaisia ratkaisuja, ja niin ollen siitä seuraa epäjärjestys. Tämän lisäksi nationalismi itsessään on yksi merkittävä jakautumien ja siten myös sotien aiheuttaja.

Koska sodat ovat usein kytköksissä myös uskonnollisiin jakautumiin, USP ajaa voimakkaasti uskonnollisen toiminnan täydellistä erottamista valtiosta. Tämän lisäksi uskonnollista toimintaa tulee valvoa ja säädellä erityisen tarkoin lakien avulla.

USP:n näkökulman mukaan tulevaisuuden maailma on yksi yhtenäinen valtio, jonka hallinnollisia alueita nykyiset kansallisvaltiot ovat. Kansallisvaltiovaihe on samalla tavalla välivaihe kuin kaupunkivaltioiden vaihe.

Maapallon kielipolitiikassa tulee USP:n mukaan suosia yhtä pääkieltä, joka nykyinen kehitys huomioon ottaen on englanti. Tämän lisäksi on olemassa tarpeellinen määrä alueellisia kakkoskieliä. Kaikki USP:n oma kansainvälisen tason toiminta tapahtuu englanniksi. Alueelliset elimet huolehtivat materiaalin kääntämisestä kohdekielelle.

USP:n puolueohjelma ei ole staattinen vaan se kehittyy ja muuttuu ajan saatossa — jopa niin, että kerran esitetty ratkaisu voidaan kokonaan hylätä ja korvata täysin päinvastaisella ratkaisulla, mikäli siihen kaikki tunnetut seikat huomioon ottaen päädytään.

Puolueen slogan: ”Universal Solution Party — Let’s Create a New World”.

TosiValo Saneeraussarja (keksitty tammikuussa 2006)

TosiValo Saneeraussarja on valaisinsarja vanhoihin kerrostaloihin, rivitaloihin ja omakotitaloihin, joissa halutaan siirtyä kerralla ns. päivänvaloon. Suunnittelun periaatteet:

1. Kaikkiin valaisimiin sopii 5500 kelvinin ja täyden spektrin tuottavat pienloiste- tai loistelamput (ns. todelliset päivänvalolamput).
2. Kaikissa valaisimissa on mahdollisimman iso kupu, jotta valo hajaantuu mahdollisimman suurelle alueelle ja häikäisyltä vältytään.
3. Kaikissa valaisimissa on panostettu helppoon asennettavuuteen (joko koukkukiinnitys tai kiinnitys kahdella standardikokoisella ruuvilla).

Sanaareussarjassa on E27- ja E14-kantaisia valaisimia kylpyhuoneeseen, vaatehuoneeseen, riippuvalaisimia ja plafondivalaisimia oleskelutiloihin sekä loistevalaisimia kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Valaisinten design on yhtenäinen ja vaaleasävyinen.

Yrityksen slogan: ”TosiValo Saneeraussarja — kun silmäsi saavat päättää”.

KäteväValaisin (keksitty tammikuussa 2006)

KäteväValaisin on uudentyyppinen plafondi-valaisinsarja. Kaikki valaisimet käyttävät E14-tyyppistä lamppua, joita mahtuu yhteen valaisimeen 3, 4, 5 tai 6 kappaletta. Valaisimet on suunniteltu siten, että niihin mahtuvat kaikki energiansäästölamput, myös uudentyyppiset ns. päivänvalolamput.

KäteväValaisimessa on luksimittari, jonka avulla valaisin osaa itse sytyttää tai sammuttaa valaisimen lamput. Kun illalla alkaa pimetä, valaisin sytyttää ensin yhden, sitten kaksi, jne. lamppua. Jos huoneessa on esim. kaksi plafondia, joista toisessa on 6 lamppua ja toisessa 4, saadaan tästä yhteensä 10 eri valaistuksen tasoa.

Kätevimmillään valaisin on esim. talvella, kun ulkona on päivälläkin pimeää ja saadaan automaattisesti sopiva määrä lisävalaistusta.

Yrityksen slogan: ”KäteväValaisin — aina sopivan kirkasta”.

KäteväVerho (keksitty tammikuussa 2006)

KäteväVerho on uudentyyppinen säleverho. Säleverhossa on luksimittari, jonka avulla verho päättelee, kuinka kirkasta ulkona on. Verho säätelee omaa avautumisastettaan kirkkauden mukaan. Tämä on erityisen hyödyllistä esim. kesällä pilvisenä päivänä, kun aurinko vuoroin porottaa ja vuoroin on pilvessä. Verhossa on lisäksi mahdollisuus säätää pysyvä sulkeutuminen ja avautuminen joko tiettyyn vakioaikaan (esim. kiinni klo 21 ja auki klo 7) tai sitten auringon nousu- ja laskuaikoja noudatellen.

Yrityksen slogan: ”KäteväVerho — eikä aurinko enää kiusaa”.

PureMusic (keksitty tammikuussa 2006)

PureMusic on uudentyyppinen musiikin kuuntelupaikka. Klubilla on panostettu erityisesti äänentoistolaitteisiin ja akustiikkaan. Myös äänitasot pidetään riittävän matalina. Klubilla ei myydä alkoholia, ja tupakointi on kielletty. Klubilla pidetään erilaisia teemailtoja, myös klassisen musiikin iltoja.

Klubi on jaettu kahteen osaan. Toisessa osassa on Huikopala-kahvila (katso alempana) ja toisessa tanssilattia. Tanssilattian puolella on myös istumapaikkoja. Kahvilan puoli on pyritty saamaan äänieristyksen avulla hiljaisemmaksi kuin tanssilattian puoli. Kahvilan puolella on kirkkaampi valaistus kuin tanssilattian puolella.

PureMusic on auki joka päivä kello 15.30—20.30 ja 21—02. Kello 21:n jälkeen paikalla on DJ, ikäraja on 18 vuotta ja sisään on pääsymaksu.

Yrityksen slogan: ”PureMusic — kun musiikki on intohimo”.

Soolo ja Dialogi (keksitty tammikuussa 2005)

”Soolo” on Älykkäiden Kirjojen (katso alempana) äänikirjasarja, jossa eri kulttuurivaikuttajat puhuvat tärkeinä pitämistään asioista. Sarja on toteutettu vapaat kädet -periaatteella, eli kukin sarjassa mukana olevista saa puhua siitä, mitä pitää tärkeänä.

”Dialogi” on Älykkäiden Kirjojen (katso alempana) äänikirjasarja, jossa eri kulttuurivaikuttajat puhuvat keskenään tärkeinä pitämistään asioista. Sarja on toteutettu vapaat kädet -periaatteella, eli osallistujat saavat itse päättää, mistä puhuvat. Osallistujia yhdessä keskustelussa on kaksi tai useampia.

HuikoPala (keksitty tammikuussa 2005)

HuikoPala on kahvila, josta saa erilaista pikkupurtavaa: salaattiannoksia (salaateissa tulee aina leipä mukana), hampurilaisia, pizza-paloja, kebab-annoksia (kaikissa salaatti mukana). Myös kasvis- ja kalavaihtoehdot, erikoisruokavalioannokset pyytämällä. Kaikki annokset tarjoillaan lautasille. HuikoPala on auki vuoden jokaisena päivänä kello 14—02. HuikoPalasta ei saa alkoholijuomia, ja tupakointi on kielletty. Yritys toimii franchising-periaatteella.

HuikoPalan erityispiirteenä on pelipiste, josta voi käydä hakemassa erilaisia lautapelejä tai kortit. Näitä voi sitten pelata seurueensa kanssa. Pelit on tarkoitettu vain maksaville asiakkaille, kuten WC:kin. Tietyt yleisimmät lautapelit löytyvät jokaisesta HuikoPala-kahvilasta, sen lisäksi kukin yrittäjä voi hankkia ylimääräisiä pelejä. Maksavat asiakkaat saavat tuoda myös omia pelejään.

Yrityksen slogan: ”HuikoPala — pitää mahan ja mielen iloisena”.

YkkösKuvat (keksitty joulukuussa 2004)

Yrityksen valokuvaajat kiertelevät ympäri Suomea ovelta ovelle -periaatteella. Kiinnostuneiden kanssa sovitaan tarkempi kuvausaika, ja sitten valokuvaaja tulee paikalle laadukkaan kuvauskaluston ja valojen kanssa. Halukkuuden mukaan otetaan sisä- tai ulkovalokuvia. Kuvat toimitetaan laadukkaina paperitulosteina sekä digitaalisessa muodossa CD-ROM:lla. Valokuvat tallettuvat digitaalisesti myös yrityksen tietokantaan, josta asiakas voi internetin kautta käydä tilaamassa lisää paperitulosteita haluamistaan kuvista. Yhdellä asuinalueella yrityksen edustajat vierailevat noin kerran vuodessa.

Yrityksen slogan: ”YkkösKuvat — kun laatu ratkaisee”.

TäysjyväPizza (keksitty elokuussa 2004)

Yritys myy pizzoja, joiden taikina on valmistettu täysjyväjauhoista. Ruokalistalla on erikseen kasvis-, kala- ja lihapizzat. Kasvispizzan saa myös vegaanisena. Pizzojen mukana tulee aina salaatti, silloinkin, kun pizzat tilataan kotiin. Yritys toimii franchising-periaatteella.

Yrityksen slogan: ”TäysjyväPizza — tavaraa myös pinnan alla”.

Älykkäät Kirjat (keksitty elokuussa 2004)

Yritys valmistaa äänikirjoja. (Äänikirja on kirja, jossa teksti on puhuttuna erilaisilla formaateilla. Kirjastosta löytyy tällä hetkellä — elokuussa 2004 — kasettikirjoja ja CD-ROM-kirjoja.) Poikkeuksellista on jakeluformaatti. Äänikirjat voi käydä lataamassa osoitteesta www.aanikirjat.fi, josta käyttäjä verkkomaksun jälkeen saa koneelleen kasan mp3-tiedostoja. Kukin yksi mp3-tiedosto sisältää yhden kirjan luvun. Käyttäjä voi tämän jälkeen ladata mp3-tiedostot omalle kannettavalle mp3-soittimelleen ja ”lukea” kirjaa (= kuunnella) missä tahansa, vaikka lenkillä.

Yrityksen slogan: ”Älykkäät Kirjat — uusi tapa lukea”.


Validaattori
palaute: +358 40 879 0076
http://laine.kerrostalo.huone.net/
© Pekka Laine 1997—2013